perjantai 25. maaliskuuta 2011

Valokuvatorstai: kuva ja sen kuvausprosessi

Valokuvatorstain tämän viikon haaste olikin aiempia haastavampi. Tarkoituksena ottaa kuva nimenomaan tätä haastetta varten ja kuvata sen kuvausprosessi. Meinasin ensin jättää kokonaan väliin, mutta nakkasin kuitenkin äsken kameran kaulaani ja mentiin koirien kanssa pihalle.

Molempien saaminen samaan kuvaan onnistuu kyllä muutamien ärräpäiden saattelemana, mutta jos (yleensä kyllä) haluaa niiden katsovan samaan suuntaan ja olevan muutenkin edes jotakuinkin hyvin, niin aikaa saattaa tuhraantua jokunen tovi. Nyt ei ollut siihen aikaa, joten poseeraamista yritti yksin Bode.

Ensin piti katsoa paikka, missä ei ole kovin keltaista lunta, eikä ylimääräisiä tummia kökköjä maassa (tähän sopisi sellainen punasteleva hymiö). Peukut pystyyn, että keli säilyy siedettävänä, eikä ala taas sataa lunta. Bode sivulle ja paikka. Siirryin hieman kauemmas katselemaan miltä herra näyttää kameran takaa. Pahuksen pallo on niin lähellä, että eihän sitä saa millään rajattua kuvasta pois, mutta olkoon, katsotaan, mitä tästä saadaan aikaiseksi.

Koiruus pysyi muuten hyvin paikoillaan, mutta pää kääntyili ja ilmeet vaihtelivat, kärsimättömyyden ja tylsistymisen välillä. Pallokin häiritsi selkeästi, kun alkuun asento oli jäykkääkin jäykempi, ettei vaan vahingossa vilkaise sitä. Myös Wiltsu aiheutti ongelmia kuvaussessioon.


Mitäs tuolla takana kinosten päällä tapahtuu?


No Wiltsuhan se taas päätti ottaa hatkat.


Pakko välillä huomioida palloa, ettei se vaan tule surulliseksi, jatketaan poseerausta hetken päästä.


Voisitko jo napata sen haluamasi kuvan, että saan jatkaa pallonpeluuta.

Nappiotosta en tällä kertaa saanut, mutta tuossa viimeisessä on kiva veikeä, ilme, joten siitä tuli se kuva, minkä kuvausprosessi tässä kuvattiin.


7 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat... Ja tuossa viimeisessä kuvassa todellakin ilme kuvastaa sitä, mitä kerroitkin. Moni kyllä sanoisi, että mikä ilme, eihän siinä näy silmätkään. No, meidän koira näyttää ihan samalta, karvat on vaan ihan harmaat :)

  VastaaPoista
 2. Ihana on viimeinen kuva ja hauska oli tarina kuvauksesta. Jess!

  VastaaPoista
 3. Hauska kuvausprosessi! Koirat on aina ihania ja ilmeikkäitä mutta ei niin kovin helppoja kuvata.

  VastaaPoista
 4. Minusta se pallo sopii kuviin oikein hyvin! Ekassa kuva pörröturkki odottelee, että joko saa olla pallon kanssa ja sitten toisessa pallokuvassa hauvan asento on ihan mahtava: nyt sitä palloa jooko!

  Ihana kuvasarja!

  VastaaPoista
 5. Voi herrajjestas miten ihana kertomus kuvineen. On sulla hyvin koulutetut koirat. Meiän perämies olisi lähtenyt ilman remmiä jo vähän tutkimusretkilleen...
  Menin ihan liikutukseen tosta koirastasi:) Se on pallonsa ansainnut! Kuten sinäkin tästä kuvausprosessista....

  VastaaPoista
 6. Koira ei ole kyllä helpoin kuvattava, mutta kiva kertomus tuli.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat, viimeinen etenkin.

  VastaaPoista