keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Maalimiehet petraavat

Bode oli taas hakumetsässä kouluttamassa maalimiehiä ja hyvinhän nuo tuntuivat oppivan...

Tällä kertaa otettiin kaikki kolme maalimiestä haamuina ja jokainen toi Boden syötellen pois. Toiveenani oli, että Bode lähtisi matkaan suorinta tietä. Ja hienosti toiveeni toteutuikin! Vielä kun maalimiehetkin oppisivat palaamaan keskilinjalle suorinta tietä (siis sitä tietä, minkä Bode on valinnut), niin kaikki olisi hyvin ;-)

Ensimmäisen äijän kohdalla kävi vähän köpelösti, kun mokoma lähti tulemaan väärää reittiä takaisin keskilinjalle. Sellainenhan ei tietenkään Bodelle sovi, vaan herra tuli omineen takaisin ja jätti maalimiehen kulkemaan yksin väärää reittiään... Hetken maanittelun jälkeen Bode kuitenkin suostui palaamaan takaisin maalimiehen luo ja tulivat lopulta yhtä matkaa takaisin.

Toiselle maalimiehelle meinasi käydä samalla tavalla. Bode oli jo lähdössä pois, kun reitti alkoi mennä pieleen, mutta maalimies toimi nopeasti, ehti kutsua herran takaisin ennen lopullista lipeämistä ja vaihtoi reittiä. Maalimies oli siis selvästi ottanut edellisestä opikseen ja loppu sujuikin hyvin. Bode oli tyytyväinen uuteen paluureittiin.

Kolmannen kohdalla ei enää ollut ongelmia. Bode oli tyytyväinen reittivalintaan.

Ymmärrän hyvin Boden logiikan. Jos kerran maalimies on jo kertaalleen onnistunut eksymään, niin eihän sellaiseen "törppöön" voi missään nimessä luottaa. Parempi siis kulkea niitä reittejä, mitkä pelastaja valitsee, etteivät kohta ole eksyksissä sekä pelastaja että pelastettava...

3 kommenttia:

 1. Bode on kyllä ehdottoman hyvä kouluttaja!Ihana kun meidän ryhmässä on näitä persoonia, niistäpä sitä koira-oppia ja kokemusta sitten tulee.=)

  VastaaPoista
 2. Jess! Olen onnellinen etten ole se ainut maalimies jota Bode ei tottele. Mullahan on "aina" ongelmia saada Bode kävelemään mun valitsemaa reittiä takaisin. Joskus en välttämättä halua kiivetä kiven yli tai kontata puskan läpi jos helpompaakin reittiä löytyy.

  VastaaPoista
 3. Toi on oikeastaan aika jännä juttu, kun normaalisti Bode kysyy (=jää risteyskohdissa odottamaan), mitä reittiä jatketaan. Eikä pelkästään mun kanssa vaan muidenkin. Joten hieman ihmetyttää, miksi se hakumetsässä on noin tarkka siitä, että juuri sen valitsemaa reittiä pitää kulkea.

  Vai oonko sittenkin ihan oikeasti tulkinnut oikein sen, että se ei halua antaa toistuvasti eksyvien tyyppien johtaa itseäänkin harhaan... ;-)

  VastaaPoista