perjantai 7. elokuuta 2009

Paha nivelrikko - vai onko?

No niin, pitkästä aikaa taas... Ja mitä sitä ollaankaan puuhailtu tässä blogin ollessa "lomalla". Treenailtu kyllä ja Virossa pistäydyttiin viime viikonloppuna Tarton näyttelyssä, mutta taidan aloittaa krempoilla. Täällä kun ollaan enemmän tai vähemmän raihnaisia ;-)

Wiltsun leikkaushaavat ovat parantuneet täysin. Myös se, mistä herra poisti itse tikit. Sillä näkyy vaan siististi kaksi pyllynreikää allekkain ;-) Kieltämättä aika huvittavan näköinen.

Karvoitus on yhä poissa. Eli kastraatio ei auttanut siihen. Siispä lisätutkimuksiin mennään kunhan saadaan jostain revittyä rahaa hammaskivenpoistoon, kilpparikokeisiin sekä biopsiaan cushingin taudin varalta. Niin ja sitä ennen pitää saada Missu hoidettua kuntoon, mihin menee varmaan seteli jos toinenkin...

Paha nivelrikko - ei mitään tehtävissä

Missu on nimittäin taas jonkin aikaa ontunut oikeaa etujalkaansa. Pahaksi ontuminen yltyi heti, kun oma eläinlääkärimme jäi kesälomalle. Kuinkas muuten. Käytin sitä kunnan eläinlääkärillä cartrophen pistoksilla eikä neljän pistoksen kuurista ollut mitään apua, ei myöskään kipulääkkeistä. Kaksi eri eläinlääkäriä ehdittiin siinä tavata ja molemmat olivat sitä mieltä, että Missulla on paha nivelrikko ja muuta ei ole tehtävissä kuin pistokset ja särkylääkkeet.

En taatusti suostu nielemään moista tuomiota ennen kuin asiaa on kunnolla tutkittu. Niinpä mentiin Marvetiin, kun palasivat lomalta. Missu-mussukka kilttinä tyttönä suostui väänneltäväksi ja käänneltäväksi ilman rauhoitusta vaikka jalka todella kipeä olikin. Kolme kuvaa otettiin kyynärnivelestä ja edelleenkään siinä ei näkynyt pahaa nivelrikkoa (ei ollut silloin puolitoistavuotta sittenkään, kun edellisen kerran ontui). Pientä muutosta oli kyllä, mutta ei mitään sellaista, mikä selittäisi näin kovat kivut.

Nivelessä on jonkin verran nestettä, mutta sitä ei lähdetty nyt poistamaan vaan laitettiin kuvat ja lausuntopyyntö Esa Kestille ja nyt odotetaan, mitä mieltä hän on. Lähdetään mahdollisesti Kouvolaan tähystykseen jolloin samalla rauhoituskerralla voidaan tehdä kaikki tarvittavat toimenpiteet. Ei viitsi 12-vuotiasta mummelia rauhoittaa yhtään ylimääräistä kertaa.

Vai vielä paha nivelrikko eikä mitään tehtävissä... Hyvä etten uskonut!

Tässä nämä kremppapäivitykset tältä erää. Matkakertomus tulee, kunhan saan purettua kuvat kamerasta.

3 kommenttia:

 1. Voi tuota Missua, oikeassa olit tosiaan nivelrikon suhteen. Toivottavasti tyttö pääsisi kivuistaan eroon ja olisivat ne karvat ihan kivat Wiltsullakin.
  Reissukertomusta odottelen innolla, ) Meillä Laura lupasi kirjoittaa myös blogiin sellaisen, mutta ei maininnut vuotta...

  VastaaPoista
 2. Mikäs on Missun tilanne nyt? Ja se matkakertomus.=) =)

  VastaaPoista
 3. Missun tilanteesta tarkemmin: Omituinen tapaus

  Ja se matkakertomus... joo joo, tulossa on ;-) Tietokoneen kovalevy poksahti taas vaihteeksi ja nyt on kaikkien ohjelmien uudelleenasennus meneillään, joten kuvien saaminen kestää vielä aikansa ja siksi matkakertomus antaa odottaa itseään (mun saamattomuus ei tietenkään vaikuta mitenkään asiaan... ;-) )

  VastaaPoista