torstai 25. kesäkuuta 2009

Säikähdyksellä selvittiin!

Wiltsu kävi tiistaina lääkärissä jälkitarkastuksessa. Ja mikä helpotuksen huokaus, patologin lausunnon mukaan kiveksessä ollut kasvaintyyppi tulee yleensä kokonaan poistetuksi kastraation yhteydessä! Selvittiin siis säikähdyksellä!

Karvattomuus on vielä kuitenkin arvoitus. Kasvain ei todennäköisesti ollut hormonaalisesti aktiivinen, koska toinen kives oli normaali ja kummassakin oli toimiva siittiötuotanto. Nähtäväksi siis jää, palautuuko karvoitus siltikin nyt normaaliksi vai otetaanko seuraavaksi kilpparikokeet.

Kastraatiohaava ja kivespussit ovat parantuneet hyvin, mutta mutta... Wiltsu perhana onnistui repimään juhannuksen alla tikit peräaukon ja kivesten välisestä haavasta, mistä tietysti seurasi tulehdus. Ei muuta kuin antibioottikuuri päälle, kipulääkkeet ja suihkuttelua pari kertaa päivässä.

Niinpä, ihan oma oli syyni. Pistin nimittäin pojalle pöksyt jalkaan ja otin kaulurin pois, kun se oli hangannut kaulan pahasti ruvelle. Kotona kyllä oltiin - ei ollut aikomustakaan jättää sitä yksin ilman kauluria, mutta ei tullut mieleenkään, että sitä olisi pitänyt herkeämättä vahtia. Jossain vaiheessa herra oli onnistunut repimään pöksyt jalasta ja hoitamaan tikit pois. Ehkä päätti hieman helpottaa eläinlääkärin hommia... Teki sen vaan ihan liian aikaisin ja nyt haava repsottaa ja on tosi ikävän näköinen.

Tähän asti olen ihmetellyt, kuinka koira muka itse repii tikit pois, tyttöjen kanssa kun ei ole ollut sellaisia ongelmia. Mutta nyt tiedän, ettei kyseessä ole mikään urbaanilegenda. Ehkä tämä on taas joku poikien juttu? Toivottavasti Bodelle ei koskaan tule mitään tuollaisia operaatioita, sillä kun ei todennäköisesti kaulurikaan pysyisi päässä :o

2 kommenttia:

  1. Poikien juttu tosiaan toi tikin poisto, jäi silloin kokeessa kertomatta,että Ninohan onnistui silloin aikoinaan irrottelemaan tikit vissiin sekunnissa takaliston/selän päältä.. Ei noita äijiä voi jättää sekunniksikaan ilman kauluria,on ne niin näppäriä.
    Toivottavasti Wiltsulla alkaa karvat kasvamaan,eikä ole muuta häikkää!

    VastaaPoista
  2. On noi pojat vaan yksiä pöhelöitä. Ei voi käsittää.

    Ei ole Wiltsun karvat alkaneet kasvaa eli jotain häikkää sillä on :-( Täytyy mennä lisätutkimuksiin.

    VastaaPoista