perjantai 4. syyskuuta 2009

Missu hierottavana

Missun jalka vaikutti kipeämmältä kyynärnivelen huuhtelemisen jälkeen. Vai johtuiko siitä, että kortisonin vaikutus alkoi hiipua? Joka tapauksessa päätin, että jotain on tehtävä ja soitin Rissasen Marille, joka hieroi Wiltsua keväällä. Sain Missulle ajan keskiviikolle.

Mari sanoi, että oikean jalan lihakset ovat lähes kokonaan kadonneet ja verenkierto on olematon, nivelessä tuntui myös selkeästi olevan tulehdus päällä (ja antibioottikuurihan sillä on meneillään kaiken aikaa). Jalan käyttämättömyys siis osaltaan johtunee lihasten puutteesta ja voi hyvin olla myös osin psyykkinen; on jo tottunut hyppelemään kolmella jalalla. Ja psyykepuoltahan tässä on mietitty aiemminkin. Nyt olisi ensisijaisena tavoitteena saada verenkierto toimimaan ja sitten lihaksia palautettua sen mitä vielä on mahdollista.

Missun niska oli täynnä herneitä ja rutisi, pitkä (tai iso/leveä vai mikä se nyt olikaan nimeltään) selkälihas aivan jumissa, samoin pakaralihakset. Yllättäen mummeli oli kuitenkin hyvässä kunnossa vasemmalta puolelta, vaikka olisi luullut hankalan kävelyn aiheuttavan ties mitä kremppoja terveelle puolelle, mutta ei - onneksi!

Seuraava hierontakerta on tiistaina. Toivottavasti saadaan mummeli parempaan kuntoon ja pian!

2 kommenttia:

 1. Onpa ikävä lukea Missun vaivoista :(
  Toivottavasti se paranee pian!

  Terkkuja myös muulle poppoolle :)


  - Laura ja Juusto

  VastaaPoista
 2. Nyt alkaa taas jo vaikuttaa paljon paremmalta! Ja onneksi Missu itse on kaiken aikaa oma pirteä ja reipas itsensä eli sen menoa ei jalkavaiva juurikaan hidasta :-D mutta olisihan se tosi kiva saada ihan kuntoon taas.

  VastaaPoista