tiistai 31. toukokuuta 2011

Pallolle muotoiltu suu

Isäntä mietti joku aika sitten, että jos Bodesta tulisi joskus isä, olisikohan sen lapsilla suut muotoutuneet pyöreämmiksi ja siten entistä paremmin pallolle sopiviksi. Toinen vaihtoehto olisi, että pennut syntyisivät jo valmiiksi pallo suussaan. Meillä nimittäin vitsaillaan jatkuvasti, että Bode ei ole kokonainen, jos siltä puuttuu pallo suusta. Selkeästi se näyttää kadottaneen osan itseään, kun pallo on kateissa ja kun pallo on suussa, koira näyttää ja tuntee itsekin olevansa kokonainen.

Makroviikon haastesanana on muoto ja kuvauskohteen tulee löytyä sisältä. Tämä kuvauskohde on välillä ulkona välillä sisällä. Nämä kuvat on otettu sisällä ja makroasetuksin. Makrompiin en päässyt, kun kuvauskohde ei ollut kovin yhteistyöhaluinen. Piti jopa laittaa omat näpit likoon ja pitää pallosta kiinni, että herra suostui sen hetken istumaan paikoillaan, että ehdin napsaista kuvan. Ja kuten pallon muodosta näkyy, yritti herra kiivaasti saada mun näppejä irti rakkaasta pallostaan. Kuvia sain kyllä myös koiran päälaesta yms. kun herralle tuli yllättäviä ja kiireellisiä menoja kesken kuvauksen.

Tällä kertaa en siis todellakaan mennyt helpoimman kaavan mukaan, vaan tässä kuvaussessiossa oli rutkasti haastetta.


Boden suu on lähes täydellisen muotoinen pallolle. Ei kuitenkaan ihan, koska pallo aina välillä putoaa suusta ja hukkuu.


Tarvittaisiin vain hieman pyöreämpi suu, niin pallo istuisi siihen paremmin.


4 kommenttia:

 1. Lähteekö Bodesta mahdollisesti alulle uusi Briard-linja pyöreämpine suineen? ;)
  Kääntäjällä vaihtoehdoksi tuli tällainen Ranskankielinen nimi: pieds ronds Briard (pyöreä suu briard)tai pyöreämpi suu briard= polyvalent pied Briard.
  Nehän kuulostaa hyvälle?!? :D

  VastaaPoista
 2. Bodella on C:n lonkat, joten uutta pyöreämpisuista briard-linjaa ei meidän herra valitettavasti ole luomassa. Muuten todennäköisyys olisi kyllä melkoinen ;-)

  Mitähän se kääntäjä sekoilee? Täytyi ihan itse käydä tarkistamassa, olitko näpytellyt omiasi kääntäjään, koska pied on kyllä jalka. Mutta sitä se tosiaan tarjosi. Kokeilin myös miten se kääntää suun englanniksi, vastaus oli foot. ;-) Eipä ole kääntäjään paljon luottamista.

  Olisikohan oikeampi nimi uudelle linjalle Briard à bouche ronde? Osaisiko joku ranskaa paremmin taitava sanoa?

  VastaaPoista
 3. Voi että mikä kieli! Kyllä siinä läähättämään laittaakin, kun pitää isoa palloa kauan suussaan. :)

  VastaaPoista
 4. Voiskohan sakemanneistakin perustaa pyöreäsuulinjan...hmm. Meiän Caro ois meinaan varmasti aika hyvä kantaisä, on meinaan kaikesta päätellen ihan yhtä addiktoitunut palloihin kuin Bodekin. :D

  VastaaPoista