torstai 13. syyskuuta 2007

Valmisteluja talven varalle


Joko saan mennä tonkimaan ja katsomaan, mitä kaikkea noihin uusiin kukkapenkkeihin on piilotettu..?

Täytyy tässä varmaan alkaa pikkuhiljaa valmistautua talven tuloon. Olen väsännyt uusia kukkapenkkejä, joihin olen siirtänyt monivuotisia kasveja ruukuista. Kädet on kyynärpäitä myöten ristissä, että Bode antaa penkkien olla rauhassa... Terassin edessä olevat kukkapenkithän saivat lähtöpassit jo heti Boden taloon tultua. Ei kestänyt niissä yksikään kukka hengissä, kun Bode mylläsi ja tallasi :-( Uudet penkit ovat kyllä suht lähellä terassia... Reunuskiviä tuli jo aiemmin raahattua valmiiksi pihan perälle, mutta nyt päätin sittenkin, että haluan penkit lähemmäs taloa. Vähän kyllä hirvittää :o Kauempana olevat istutukset se on jättänyt rauhaan, mutta ovatko nämä jo liian lähellä - toivottavasti ei!

Terassilla oleva hyllykkö alkaa täyttyä tulevien kylmien kelien varalta takkapuista. Missu, joka täällä eniten puita järsii ja kuljettelee, on aiempina vuosina antanut hyllykössä olevien puiden olla rauhassa, mutta nyt se on viime aikoina alkanut vaikuttaa sen verran vanhuudenhöppänältä, joten saas nähdä miten tänä talvena käy. Yksi iso puupökkelö oli jo ehditty raahata hyllyköstä pihalle :-[ grrrr. Missu on kuitenkin syytön, koska vain pojat olivat pihalla, kun tämä tapahtui. Eli syyllisen täytyy olla - taas kerran - Bode, koska Wiltsu ei olisi niin isoa halkoa saanut ylhäältä hyllystä otettua ja raahattua pihalle. Täytyy siis alkaa kehitellä jotain estettä, etteivät koirat pääsisi hyllyn luo.

Näinköhän tänä vuonna ennättäisin korjata pihalla lojuvat, enemmän tai vähemmän tarpeelliset ja tärkeät, tavarat talteen ennen kuin lumi peittää ne alleen... Viime talvenahan siinä kävi vähän köpelösti :o kun talvi tuli ihan yks kaks yllättäen ;-) Pääasiassa pihalla on siellä täällä koirien leluja ja erilaisia työkaluja, lapioita, istutuskauhoja yms. Olisi tietysti ihan hyvä ehtiä saada ne ajoissa talvisäilytykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti