sunnuntai 30. syyskuuta 2007

Voimamies

Mitä ihmeen meteliä alakerrasta kuuluu? En osaa yhdistää sitä mihinkään. Sitten kuuluu lasin helinää. Ei hemmetti. Olen aivan varma, että koirat kaatoivat vanhan ison lasisen viininkäymispullon. Kiukkuisena säntään alakertaan enkä voi uskoa silmiäni. Miten tämä on mahdollista?
Rappusilta avautuu uskomaton näky.
Hetken kestää ennen kuin tajuan,
mitä on tapahtunut.


Rappusilta kurkin varovasti, mitä on tapahtunut. Silmäni hakevat epätoivoisesti viininkäymispulloa, joka kuitenkin on aivan ehjänä omalla paikallaan. Hetken aikaa kestää ennen kuin aivoni käsittävät, mitä silmäni näkevät ja lopulta tajuntaan iskee, mitä on tapahtunut...

Alakerran lasivitriini on siirtynyt reilusti paikoiltaan. Kaapin ovi on selällään ja muutama pullo tippunut sieltä ulos lattialle. Laseja on sikin sokin sekaisin kaapissa, mutta ensisilmäyksellä kaikki näyttävät onneksi säilyneen ehjinä.

Mutta miten tämä on mahdollista? En voi käsittää. Miten ihmeessä kaappi on saatu siirrettyä pois paikoiltaan ja miksi? Itse tarvitsen kaksi kättä, takapuoleni ja hirveästi ähellystä, että saan sitä liikuteltua yhtään paikoiltaan. Miten se on onnistunut koiralta? Ja miksi se on moiseen puuhaan ryhtynyt? Olen oikeasti aivan ymmyrkäisenä ihmetyksestä!
Pulloja on kaatunut ja tippunut kaapista lattialle ja laseja sikin sokin.


Kaapin takaa löysin kyllä Boden putkenpätkän. Kapistuksen jonka kanssa ollaan treenattu (aivan liian harvoin). Mutta miten ihmeessä se on joutunut kaapin taakse?

Mielessäni risteilee noin miljoona kysymystä. Putkenpätkä on ollut eteisen lipaston päällä ja siellä ei kyllä ole ennenkään ollut mikään kummaltakaan pojalta turvassa. Mutta siitä huolimatta, tämä on varmasti ensimmäinen kerta, kun Bode on putkenpätkän ottanut omatoimisesti käyttöönsä. Jollei sitten Wiltsu ole pudottanut sitä lattialle ja Bode jatkanut leikkiä siitä... Mutta siirtää nyt isoa ja painavaa kaappia pois paikoiltaan. Ei mene mun tajuntaan moinen, ei niin millään.
Tältä sen olisi pitänyt näyttää.
Seisoa suorasti keittiön kaappia vasten.


Pitäisiköhän ottaa ja pultata kaikki huonekalut varmuuden vuoksi lattiaan kiinni. Minä haluan ehdottomasti olla se, joka tässä taloudessa päättää kaappien paikan. Ja kaiken muunkin. Koirilla on kyllä jonkinlaista sananvaltaa asioihin, mutta lopulliset päätökset teen minä. Piste!

Eihän siitä mitään tule, jos isoja ja painavia huonekaluja ruvetaan siirtelemään koirien toimesta ihan miten sattuu. Ja kauhea ajatuskin, että vitriini olisi kaatunut jonkun päälle. Huonostihan siinä olisi käynyt. Se nimittäin ihan oikeasti painaa ja paljon!

Mitähän herralla on seuraavaksi suunnitelmissa tehdä... Hirvittää ajatellakaan! Tai enpä oikeasti usko pystyväni edes ajattelemaan. Enpähän olisi ikipäivänä uskonut tällaistakaan tapahtuvan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti