torstai 9. kesäkuuta 2011

Valon häivähdyksiä

Elämän valo voi sammua milloin tahansa. Kuvasin eilen terassilla pientä vihreää örkkiä ja vain hetki kuvan ottamisen jälkeen, taisi tämän pienen örkin elämän valo sammua. Urhea seinäkiipeilijä kopsahti terassin lattialle ja samassa silmänräpäyksessä paikalle syöksyi suuri örkkien metsästäjä, joka pisteli pikkuisen poskeensa. Tai sitten örkki tippui terassin lattianraosta maahan. Sen verran metsästäjä kuitenkin maiskutteli, että jotain se suuhunsa pisteli.

Luuliko Wiltsu, että mamilta tippui taas ruokaa lattialle, mikä piti kiireesti siivota pois, ennen kuin Bode ennättää apajille vai päättikö pääasiassa kärpästen metsästykseen erikoistunut vanhuksemme laajentaa skaalaansa? Tiedä häntä. Örkkiä ei kuitenkaan sen jälkeen enää näkynyt.Makroviikolla kuvataan tällä viikolla valoa kotona. Tarkemmin ei oltu määritelty, tarkoittaako kotona sisällä vai käsittääkö se myös esim. terassin ja pihan. Laitan siksi varmuuden vuoksi myös sisällä kotona kuvattua valoa. Ja positiivisempaa sellaista.

Jo useamman vuoden olemme odottaneet malttamattomina puhdasta, hyvää vettä. Vesiosuuskuntaan liittyminen on takkuillut, mutta nyt on tunnelin päässä näkyvissä vähän valoa. Viiteentoista tuhanteen euroon oltiin varauduttu, mutta se ei riitä, ei lähellekään, joten valo ei näy vielä kovin kirkkaana, mutta näkyy kuitenkin.


Keittiössä oleva Moran hana tiputtaa jatkuvalla syötöllä. Kukaan ei varoittanut siinä vaiheessa, kun keittiöfirma asensi keittiön kalusteet hanoineen, että Mora on todella herkkä epäpuhtauksille, eikä se ole hyvä valinta jos on kaivon varassa. Vessassa ja kylppärissä olevat Oraksen hanat toimivat moitteetta.

Jestas, että oli vaikea ottaa kuvaa vesitipasta. Otin noin miljoona kuvaa pelkästä hanasta ja vain kourallisen sellaisia, missä näkyi tippa tai muutama ja epäskarppeja jokainen. Yllä on tarkin otos. Siis oikeasti, 62 kuvaa, joista yksikään ei ollut mitä piti. Miten niin joku tarvitsee rutkasti harjoittelua!?


Tiskialtaassa pitää olla "pupuli" vaimentamassa jatkuvan tip tip tip -äänen.


10 kommenttia:

 1. Valo on vain sana, joka saa merkityksensä vasta itse kunkin ajatuksissa. Minusta tämä abstrakti valo oli hieno oivallus. Konkreettisesti se ei tainnut maistua kovin hyvälle, mutta Wiltsu vanhana ja viisaana varmaan ymmärsi sen merkityksen :)

  VastaaPoista
 2. Näinhän se menee, että ota sata kuvaa ja saat yhden hyvän ;)

  VastaaPoista
 3. Kivat kuvat olet saanut, vaikka kertomuksestasi päätellen harmaat hiukset ovat olleet jo lähellä!

  VastaaPoista
 4. Hyvät kuvat. Örkki on ällöttävä, mutta kuvana hieno :)

  VastaaPoista
 5. Niinpä, kyllä tippaa kuvatessa saa ottaa eräänkin kuvan.
  Niin pieni hetki on, jolloin laukaisu ehtii kohdalleen.
  Hyvin lopulta onnistuit, periksi antamattomuus palkittiin.

  VastaaPoista
 6. Kauneus ja elämä ovat katoiavaisia, siksi ne ovat arvokkaita asioita, jotka säilyvät muistoissa kuviksi tallennettuina.

  VastaaPoista
 7. Pidin tarinasta, joka liittyi ylempään kuvaan, vaikka se ei niin iloisesti päättynytkään.

  Vesitippojen kuvaaminen ON hankalaa!

  VastaaPoista
 8. Hieno kuva örkistä. Elämän valo voi
  sammua milloin tahansa.
  Ja, onnistuihan sen tipan kuvaaminen!

  VastaaPoista
 9. Mahtava örkki! ja upea tippa!
  Taitaa olla veden kanssa teillä yhtä hankalaa kun meillä oli pulloveden kanssa maailmalla.
  Tai. Pulloista kyllä tuli aina sitä vettä eikä tiputtanut kaatamisen jälkeen...:)

  VastaaPoista