maanantai 8. elokuuta 2011

Suomen Briard ry 30 vuotta

Suomen Briard ry vietti viikonloppuna 30-vuotisjuhlaansa Aulangolla. Sain kutsun After Party -tapahtumaan missä jaettiin huomionosoituksia pitkäaikaisesta toimimisesta rotuyhdistyksen hyväksi. Huomionosoituksia jaettiin useita ja oli kiva nähdä vanhoja tuttuja naamoja pitkästä aikaa.

14,5 vuotta toimin Briard-lehden päätoimittajana. Pesti alkoi joulunumerosta 1992 ja päättyi vuoden 2007 ensimmäiseen numeroon. Tulosjulkaisun puhtaaksikirjoitukseen minut värvättiin varmaan jo yli vuosi aiemmin. Muistaakseni joskus vuoden 1991 kesällä tai syksyllä, koska siinä vaiheessa ensimmäisestä briardistani Riinasta, joka syntyi 10.11.1991, ei ollut vielä tietoakaan. Leskisen Virpin kanssa oli jo sovittu, että Ranskasta tulee mulle narttupentu sijoitukseen, mutta koska, sitä vielä jännitettiin.

Kaiken kaikkiaan noin 16 vuotta yhdistyshommia on siis takana; yli puolet yhdistyksen iästä. Aivan liian pitkä aika, koska into oli lopahtanut jo ja työ muuttunut rutiininomaiseksi. En kuitenkaan halunnut heittää pyyhettä kehään, vaan odotin kunnes uusi päätoimittaja löytyy ja astuu remmiin. Onneksi uusi innokas ihminen viimein löytyi ja minä sain jäädä viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä.

Briard-lehden päätoimittaja on neljän vuoden eläkkeelläoloaikanani ehtinyt jo vaihtua muutamaankin kertaan. Oma 14,5-vuoden rupeamani oli ehdottomasti liian pitkä, mutta vuosi tai kaksi taas on mielestäni kovin lyhyt aika. Jossain siinä välissä voisi olla sopiva "kultainen keskitie". Vaan koskaanhan ei tiedä miten elämä heittelee ja on täysin ymmärrettävää, että ensimmäiseksi luovutaan vapaaehtoishommista, kun jostain on luovuttava.

Kiva oli pitkästä aikaa käydä briard-tapahtumassa. Hieman jännitti etukäteen, tunneko sieltä enää ketään. Helpotus oli suuri, kun autosta noustessani näin ensimmäisenä Tanskan Tuulan, yksi tuttu ainakin paikalla. Ja sen jälkeen alkoikin tuttuja näkyä muitakin, ihan turhaan jännitin.


Harvinainen kuva; Bode ilman palloa (pallo on toki maassa Boden edessä, vaikkei kuvassa näykään).

Bodea kyseltiin ja toivottiin joskus näytille. Tuon metsäläisen vieminen näyttelyyn on vaan sellainen show, että se ei hirveästi innosta. Enkä muutenkaan ole mikään näyttelyihminen. Mutta ehkä pikku-Bodil vielä joskus näyttelykehässä pyörähtää, eihän sitä koskaan tiedä. Tai jos jossain järjestään pallonpelausshow, niin siihen Bode lähtee varmasti mukaan. Kukaan muu ei taatusti hallitse pallonpeluuta paremmin, niin paljon meillä treenataan ;-)

Vielä kerran lämpimät onnittelut 30-vuotiaalle Suomen Briard ry:lle ja kiitos huomionosoituksesta!


4 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihana ja valloittava kuva Bodesta!
  Ja jokseenkin uskoisin että sulle (siis Bodelle) löytyisi händleri jos hänet haluaisit näytille viedä! Sie voisit keskittyä jännittämiseen ja seurusteluun!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut huomionosoituksesta! pitkään jaksoit.=)

  VastaaPoista
 3. Oli ihana, että saavuitte paikalle. Vanha lehtimateriaali ja kuvat vuosien takaa taidettiin kahlata muistellen läpi monissa käsissä :).

  Ja kiitos.

  T: Annamari & turrit

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos!

  Ja joo, Bodelle on kyllä ainakin toistaiseksi löytynyt aina handleri ja eiköhän näin olisi jatkossakin, jos herraa näytelmiin vielä joskus haluisi viedä. Katsellaan, eihän sitä koskaan tiedä...

  VastaaPoista