perjantai 20. kesäkuuta 2008

Tulossa ollaan - sivistyksen pariin

Kohta ei olla enää kaivon varassa, kun ollaan mekin tässä pikkuhiljaa siirtymässä sivistyksen pariin. Tänne on perusteilla vesiosuuskunta ja parin vuoden päästä pitäisi olla vesi- ja viemäriasiat kunnossa. Enää tarvitsisi vaatimattomasti kymppitonnin verran rahaa, että voitaisiin liittyä osuuskuntaan... Että lahjoituksia otetaan vastaan! ;-)

Hanke etenee nopeaan tahtiin. Huhtikuussa saatiin Kymen Vesi Oy:ltä kirje, missä kyseltiin ollaanko halukkaita liittymään mahdollisesti perusteilla olevaan vesiosuuskuntaan. No kyllä vain, vaikka se pahuksesti maksaakin :-( Muitakin halukkaita oli, joten Pitkäsalmen vesiosuuskunta perustetaan kuluvan vuoden loppuun mennessä. Kesäkuun aikana valmistuu esisuunnitelma, jolloin myös kustannusarvio täsmentyy. Toivottavasti se ei tuosta kymppitonnista nyt enää nouse :o

Ainoa jo lukkoon lyöty viikonloppumeno tälle kesälle sattuu tietysti juuri siihen ajankohtaan, kun aiheesta järjestetään tiedotus- ja keskustelutilaisuus. Noh, eiköhän siitä kuule muutakin kautta ainakin tärkeimmät asiat. Reissua nyt ei ainakaan voi perua!

Mitähän muuten koirat tuumivat sitten, kun vesikupit täyttyvät uudella, maksullisella vedellä? Saas nähdä nyrpistävätkö naamojaan ;-)

Mitä ihmettä, porataanko katua?

Täällä korvessa luonnon keskellä herättiin yhtenä aamuna tuossa aiemmin keväällä aivan käsittämättömään meteliin. Ensimmäiseksi tuli mieleeni, että onkohan joku varastamassa rännejä :o Mutta ei kai niin tyhmä kukaan ole? Helsingissä aikoinaan asuessani kantautui toisinaan katuporan ääni sisälle. Samantapainen ääni oli tuokin, mutta eihän täällä ole asfalttia lähimaillakaan. Kuuluiko ääni sisältä, pihalta vai jostain kauempaa?

Hetken siinä kuunneltiin ja mietittiin, mistä ihmeestä on kyse. Pete kävi parvekkeella ja piti hieman meteliä ja kas kummaa, outo ääni siirtyi toiselle puolen taloa. Tikkako se oli, joka yritti rakentaa asuntoaan katolle tai johonkin katon lähistölle (meteli oli ainakin sellaista). Ei siis tarvita kukkoa herättämään aamuisin, kun tikka hoitaa saman homman ;-)

Täällä sataa vettä, mutta siitäkin huolimatta:

Oikein hyvää juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvää Juhannusta teillekin sinne Pyhtäälle. Olen nyt lopettamassa maalaushommat tältä erää. Vain loppusiivous jäljellä ennen juhannusta.
    Oli pakko maalata, eihän Ikwil voi vanhoja maaleja syödä.

    VastaaPoista
  2. Hyvää Juhannusta teidän köörille!
    Toivottavasti vesihommat onnistuu,niin ei tartte funtsata sitten piisaako vesi vai ei..vaikkakin nyt sitä ongelmaa ei ainakaan vielä taida olla..

    VastaaPoista