keskiviikko 19. elokuuta 2009

Omituinen tapaus

Eilen käytiin Missun kanssa Kouvolan eläinlääkäriasemalla ortopedin luona näyttämässä kipeää jalkaa. Missu liikkuu nykyään enimmäkseen kolmella jalalla ja jännittyy heti, kun kyynärniveltä alkaa taivutella.

Lääkäri totesi ensimmäiseksi, että lähettävän lääkärin kertomus tapauksesta ja kuvat olivat kuin kahdesta eri koirasta. Mutta nyt näki omin silmin, kuinka kipeä jalka on. Halusi vielä itse kuvata kyynärnivelen (näinköhän vieläkin epäili, ettei kuvat olleet kuitenkaan samasta koirasta ;-) ) ja päättää jatkosta vasta kuvat nähtyään.

Kuvat olivat samanlaiset kuin muutama viikko aiemmin Marvetissa otetut. Eli Missusta olivat olleet ne aiemmatkin kuvat ;-) eikä mitään muutosta ollut kuvausten välissä tapahtunut. Nivelneste oli verta ja vetistä ja siitä otettiin näyte tutkittavaksi. Myös erinäisiä verikokeita otettiin. Onneksi mulle on ehtinyt jo kertyä sen verran kokemusta eläinlääkärissä ramppaamisesta, että jätin varmuuden vuoksi aamuruuan ja -lääkkeet antamatta, joten Missu sai myös kortisonipiikin (ei olisi saanut, jos olisin antanut kipulääkkeen aamulla). Nyt Missu on antibioottikuurilla.

Vaikea päätös edessä?

Juuri äsken sain tiedon, että verikokeista ei löytynyt mitään syytä tähän. Nivelnestenäytteestä tehtiin myös viljely, sen tuloksia odotetaan vielä. Kontrollikäynnille mennään viikon kuluttua. Parissa viikossa pitäisi jalan olla kunnossa, mikäli hoidosta on apua. Mikäli ei ole, on aika tehdä vaikeita päätöksiä. Tässä kohtaa tuli pieni paussi ja pala ehti jo nousta kurkkuun, mutta onneksi vaikea päätös ei kuitenkaan ollut niin vaikea, mitä ehdin jo pelätä. Vaihtoehdoiksi sain joko kyynärnivelen jäykistämisen tai amputaation. Mutta... odotetaan ja toivotaan, ettei siihen tarvitse mennä, vaan jalka paranisi kortisonin ja antibioottien avulla!

Kaiken kaikkiaan kyseessä on kuulemma omituinen tapaus. Kuvien mukaan nivelen ei pitäisi olla noin kipeä.

2 kommenttia:

  1. Höh,onpas se Missu nyt kumman vaivan saanyt. ollaan Ninon kanssa peukut ja tassut pystyssä,että kuuri puree ja mitää radikaalia ei tartte mummolle tehdä! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsemppauksesta! Kieltämättä ajatukset pyörii nyt enemmän tai vähemmän Missun ympärillä eikä juuri muuhun jaksa oikein keskittyä. Mutta toivotaan tosiaan, että jalka tulee vielä kuntoon!

    VastaaPoista