keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Missä lumet?

Lumet sulavat nyt sellaista vauhtia, että täytyy vielä kiireesti laittaa viimeisiä talvikuvia esiin ennen kuin kevät on jo niin pitkällä, ettei lunta enää näy missään.
Vajaa kaksi kuukautta sitten meillä näytti vielä tältä; lumitöitä sai tehdä jatkuvasti ja ahkeria apulaisia pyöri jaloissa ihan rasittavuuteen asti.


Lumen loppumisesta ei ollut vielä hetki sitten tietoakaan ja epäilytti jo, ettei lumi ehdi sulaa koko kesänä, kun sitä oli niin paljon. Mutta nyt pilkottaa pihalla maa jo useammastakin kohtaa ja lunta on enää pieninä penkkoina siellä täällä.

Bode osaa ottaa ilon irti viimeisistä lumipenkoista. Herra menee hankeen seisomaan. Pudottaa pallon suustaan ja täppää etutassuillaan pallon syvälle hankeen. Sen jälkeen alkaa vimmattu pallon etsintä. Boden touhuja seuratessa ei voi muuta kuin nauraa. Se voittaisi kyllä kirkkaasti pöhelöiden kuninkuuskisan, jos sellainen vain järjestettäisiin ;-)

Meidän toinen tohelo taas rakastaa ahtaita paikkoja. Mitä ahtaampi paikka sitä mieluummin Wiltsu sinne änkeää. Yksi sen lempipaikoista ulkona on talon alunen. Siellä se viihtyy todella hyvin. Välillä oli vaan lunta jopa niin paljon, että Wiltsulla oli hankaluuksia tai jopa mahdotonta päästä talon alle. Mutta onneksi joku teki lumitöitä niin, että herra pääsi sinne melko usein.


Kun talon alunen on koluttu eikä pihalta pääse poistumaan suuriin seikkailuihin, niin sitten voi hyvin mennäkin jo sohvalle loikoilemaan - kunhan vaan joku päästäisi sisään.


Wiltsu-ressukka ei pääse enää livahtamaan suuriin seikkailuihinsa, kun lumi on sulanut jo niin, ettei pieni poika millään pääse aidan yli. Useasti se on kiertänyt pihaa ympäri ja etsinyt paikkaa, mistä pääsisi yli tai ali, mutta on joutunut rassukka pettymään raskaasti.

Molemmat pojat ovat kyllä olleet tosi tyytyväisiä näin runsaslumiseen talveen. Meille kaksijalkaisille vähempikin lumi olisi riittänyt. Ja vaikka kauhulla odotettiin pihan olevan täynnä hirveitä kuralätäköitä pitkälle kesään, niin siitä näytetään selviävän uskomattoman vähällä. Niin nopeasti lumi on hävinnyt, ettei lätäköitä juurikaan ole muodostunut. Kurasta saamme toki nauttia täysin rinnoin! :-P


Mistään ei pääse yli eikä ali, vaikka kuinka kiertaa aidan vierustaa ympäri :-(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti