torstai 6. lokakuuta 2011

Numero yksi

Makrotex hakee numeroa. Mietin pääni puhki, minkä numeron valitsisin ja miksi. Lopulta päädyin ykköseen. Edesmenneen briardini Riinan ensimmäisessä pokaalissa komeilee kaunis, joskin jo pahasti kulunut ykkönen. Riina oli 1. oma koirani. 1. erikoisnäyttelyssään Riina sai 1. pokaalinsa oltuaan pentujen 1. ja siksi pokaalissakin komeilee numero 1.


Kovin on pokaalin laatta kulunut 20 vuodessa.

Teemaan ajattelin kuvata numeroa hieman laajemmin. Homma meni kuitenkin puilleen, koska numerot loistivat poissaolollaan. Olkoon tämä siis muistutuksena numeroiden tärkeydestä. Jos ei muuten niin kuvahaasteiden takia...

Isäntä sai venekatoksen eli ison läjän putkia kaupanpäällisiksi ostaessaan veneen. Ensimmäistä kertaa katosta kasatessaan kiroili, kun edellinen omistaja ei ollut numeroinut putkia, että tietäsi mikä  mihinkin liitetään. Katos on nyt kasattu kaksi kertaa meidän aikana ja oletin ilman muuta, että osat on numeroitu (tai ainakin jollain tavalla merkitty). Vaan eipä ollut. Ensimmäistäkään numeroa en putkista löytänyt. Ehkei sitä enää ole tarkoitus purkaa, kun se on nyt saatu kasattua omalle pihalle, missä se saa olla kesät talvet pystyssä?

Vaan entä jos se kuitenkin jostain syystä pitää vielä purkaa ja rakentaa uusiksi?


Putkihässäkän muuttaminen katokseksi ei ole ihan helppo homma, kun putkissa ei ole numeroita.


7 kommenttia:

 1. Kiva tarina ykkösluokan koirasta.

  Numeroiden tärkeys taas tuli esiin hyvin tuosta putkijutusta. Ehkä olisi parempi antaa olla katoksen jatkossa paikoillaan -purkamatta!

  VastaaPoista
 2. Ajan saatossa tulee naarmuja laattaankin.
  Monta ykköstä siihen sisältyykin.

  VastaaPoista
 3. Jospa on numerot jääneet ruosteen alle?

  VastaaPoista
 4. Tapsu: Siinäpä olisikin hyvä selitys ;-)

  VastaaPoista
 5. Numerot on niin tärkeitä, että ilman niitä ei nyky-yhteiskunnassa pärjäisi hetkeäkään. Koiran palkintonumero on hieno makrokuva. Ajan patina vain lisää sen viehättävyyttä.

  VastaaPoista
 6. Kaunis makrokuva, tärkeä ykkönen naarmuista huolimatta tai ehkä juuri siksi.
  Numerot ovat tärkeitä.

  VastaaPoista