tiistai 15. syyskuuta 2009

Vesiterapiaa

Eilen käytiin Missun kanssa Kouvolassa kontrollikäynnillä. Jalka on selkeästi paremmassa kunnossa. Viime kertaisen huuhtelun jälkeen se oli noin viikon verran entistä kipeämpi, mutta pikkuhiljaa ollaan menossa taas parempaan suuntaan.

Pitkästä aikaa mummeli pysyi horjumatta pystyssä, kun Esa nosti vasemman etujalan ylös. Ei tehnyt tiukkaakaan seisoa kipeällä jalalla! Hyvä ettei itku tullut, olin niin onnellinen. Lääkitystä jatketaan entiseen malliin eli antibiootteja ja kipulääkettä. Seuraava kontrollikäynti noin parin viikon kuluttua ja silloin kuvataan sekä otetaan nivelnestenäyte.

Ei mikään tyhmä tyttö

Esa suositteli vesiterapiaa kaksi kertaa viikossa ja Missu pääsikin jo heti eilen lääkäriajan jälkeen kokeilemaan vesiterapia-allasta ensimmäistä kertaa elämässään. Oli aika huvittavaa hommaa. Hivenen jännitti mennä altaaseen, mutta pienellä maanittelulla mummeli marssi kyllä laatikkoon sisälle. Kun luukut oli laitettu kiinni ja vesi alkoi pikkuhiljaa nousta, jähmettyi Missu ja silmät järkytyksestä pyöreinä seisoi hievahtamatta paikallaan.

Kun vettä oli puoleen väliin olkaniveltä, lähti juoksumatto liikkeelle rauhalliseen kävelyvauhtiin. Alkuun Missu liukui takaluukkuun kiinni, ennen kuin ymmärsi ruveta askeltamaan. Mutta eihän Missu mikään tyhmä tyttö ole; ei kestänyt kuin hetken, kun Missu keksi, että ihan altaan reunalla "maa" pysyy paikallaan ja siellä voi lepuuttaa toisen puolen jalkoja. Ja kun reunalta työnnettiin tyttöä vähän keskemmälle, siirtyi hän toiselle laidalle ;-)

Kuuden minuutin kävelyn jälkeen pidettiin pieni tauko ja tarkoitus oli jatkaa toinen samanlainen jakso. Missu alkoi kuitenkin melko nopeasti aristaa jalkaansa ja astella pompahtaen, joten lopetettiin siihen, ettei jalka kipeydy liikaa. Otettiin seuraava allasaika torstaille. Pitää yrittää muistaa ottaa kameran mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti