keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Bodesta tulee hanskakoira?

Boden jälkeily on ollut tauolla osin vaihtelevan lumitilanteen, mutta etupäässä kuitenkin - tunnustettava se kai on - ohjaajan potutuksen takia. Mokomat nimittäin pistivät meidän lähimetsän matalaksi ja nyt pitäisi jaksaa kävellä vähän pidemmälle jälkeä polkemaan ;-) Lumi tosin on taas maasta kadonnut, joten se ei ole enää tekosyynä - eli jospa sitä tässä taas joku päivä intouduttaisiin jälkeilemäänkin.

Sunnuntaina päätin kuitenkin ottaa Boden pitkästä aikaa hakutreeneihin mukaan. Oli ihan mielenkiintoista nähdä, miten pitkä tauko oli vaikuttanut pojan toimintaan. Jätkänpätkä oli kahdeksantena vuorossa, joten pitkään oli saanut huilailla autossa ja katsella muiden touhuja.

Nakkirinkiä ja haamuja

Sen verran poikaa jännitti, että päätin käyttää yhden nakkipurkillisen kokonaan makkararinkiin ja ottaa vain kaksi maalimiestä. Rinki vaikutti vähän epäilyttävältä. Ja etenkin ne ihmiset siinä, jotka kutsuivat nimeltä. Niiden luo ei oikein arvannut mennä - muut olivat kyllä mielenkiintoisia. Mutta kaikki nakinpalat tuli syötyä ja jokaisen luona poika kävi, kun tarpeeksi jaksoivat kutsua.

Äijät otettiin haamuina ja Bode lähti reippaasti molempien luo. Ensimmäinen toi syötellen pois eikä Bode tahtonut pysyä matkassa mukana vaan karkaili välillä keskilinjalle asti, välillä vain muutaman metrin kauemmas. Toisen luota minä kävin hakemassa ja poika pysyi hyvin maalimiehen luona molempien ollessa paikoillaan.

Ranskalainen hanskannoutaja

Tarkoitus olisi nyt taas ottaa itseäni niskasta kiinni ja yrittää saada rullailmaisua vihdoin edes jonkinlaiseen kuntoon, niin maalimiesten ei tarvitsisikaan enää olla mitenkään erityisen ihania. Hakeminenhan Bodesta on kivaa, se lähtee mielellään ja hakee mielellään, joten rullan avulla saataisiin poistettua se epämiellyttävin osa hommasta ja jäljelle jäisi vain kivat jutut!

Päätin nyt alkuun unohtaa kokonaan putkenpätkän ja aloittaa harjoittelut samalla tavalla kuin Missun kanssa aikoinaan. Hanskalla. Boden ehdottomia lemppariesineitä ovat hanskat (jos ei siis palloja lasketa). Ja etenkin kun joskus onnistuu ryöväämään äiskän tai iskän hanskan, niin silloin on kyseessä sellainen aarre, ettei kenelläkään ole asiaa lähelle! :-)

Ensimmäiset hanskaharjoitukset on jo suoritettu ja kiitettävällä menestyksellä. Hanskan Bode ottaa reippaasti suuhunsa ja pitää sitä suussaan niin kauan, että ehdin sen käsiini napata! Tästä sitä sitten jatketaan pikkuhiljaa eteenpäin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti