torstai 24. tammikuuta 2008

Koirakuvat-viikkohaaste: apu

Kummasti aika vaan menee niin ettei perässä tahdo pysyä. Koirakuvat viikkohaasteitakin on tässä ehtinyt vilahtaa ohitse jo ties kuinka ja monta. Viime viikoisen kasvatus-haasteen hoksasin kyllä ajoissa ja heti oli mielessä kuva Riinasta ylpeänä esittelemässä hurjan isoksi kasvanutta mahaansa, mutta en vaan saanut kaivettua kuvaa esiin haasteen ollessa vielä voimassa :-(

Noh, onneksi tämän viikon koirakuvat-viikkohaasteeseen ennätettiin taas mekin mukaan! Aiheena on tällä kertaa apu. Ja avuliaita koiriahan täällä riittää!
Saisimmeko vettä, kiitos!
Kuppi on ihan tyhjä!


Meillä on todella aktiivisia apulaisia. Etupäässä Missu, joka on aina valmiina auttamaan kaikessa missä vain pystyy, sekä pyydettäessä että ihan omatoimisestikin.

Missulta käy näppärästi lattialle pudottamieni esineiden nostelu: mm. huulirasva (miksi se muuten aina pudotessaan vierii sohvan alle..?), kaukosäädin, hanskat jne. nousevat lattialta käteeni yleensä ihan pyytämättä, mikäli Missu vain lähistöllä on ja huomaa mämmikoura-mamin taas pudottaneen jotain... Kaikki nousee, mitä se vain saa suuhunsa otettua.

Missu tuo usein myös ruokakuppiaan mulle - nähtävästi pienenä vinkkinä, että ruoka-aika voisi olla nyt, kun nälättää ;-) Joskus, tosin harvemmin, saan vesikupinkin täytettäväksi.

Onneksi on Missu, joka pitää huolen jengistä, jos me ei muuten lapsosten tarpeita ymmärretä huomioida :-)

Pojat osallistuvat aktiivisemmin yhdessä puuhasteluun. Bode on aina valmiina, kun on kyse saunan lämmittämisestä tai tulen laittamisesta takkaan, muut osallistuvat siihen toisinaan. Polttopuiden hakeminen on myös suosittua toimintaa, samoin pihatöihin osallistuminen. Ja ruuanlaittoonhan ei tarvitse ketään erikseen kutsua - valitettavasti ;-)

Eilen osallistuivat kaikki kolme karvanassua takkatulen laittoon isin apuna.


Polttopuut menivät takkaan enimmäkseen Boden suun kautta. Sytykkeitä Bode auttoi luonnollisesti silppuamaan vielä pienemmiksi.


Takkaan on saatu tuli. Kaikki kolme olivat vuorollaan avustamassa isiä, joten homma hoitui näppärästi ;-)

4 kommenttia:

 1. Missulla on teidän laumassanne samanlaisia tehtäviä kuin Hirmujengissä Poppasella. Poppiskin retuuttaa ja kolistelee ruoka- ja vesikuppeja, ettei ruokatarjoilu vain omistajilta unohdu.

  Riinalle ja masuasukeille peukkuja! Milloinkas on h-hetki?

  VastaaPoista
 2. Kyllä se aina taitaa naisista se suurin apu olla.. Vaikka taisinpa olla minä muun muassa sulle sitä uros-briardia kannustamassa.. ;0) Onneksi Missu hoitaa hommat ja ehkä nuo pojatkin oppii sitten joskus noi tärkeimmät auttamiset, siis tavaroiden nostot etc.

  VastaaPoista
 3. Kyllä teilläkin on avuliaita koiria. Nuo puuhommat voisivat kiinnostaa Kultsiakin :)

  VastaaPoista
 4. Paula ja Hirmut: Riinan h-hetki oli jo 10,5 vuotta sitten ja Missu yksi niistä masuasukeista. Riinakin on itse ollut jo kohta viisi vuotta pilvenreunalla :-( Kuva on vaan niin ihana, että se tuli heti mieleeni, mutta en sitten saanut aikaiseksi, että olisin plärännyt paperivalokuva-arkiston läpi sitä etsiäkseni.

  Hanne: Joo, Bodeen olen vähän salaa ajatuksissani turvautumassa, kun Missua ei enää niin hirveästi viitsisi työllistää. Pienen pieniä merkkejä on näkyvissä, että Bodesta voisi jotain apua joskus ollakin, mutta ei kai se avustaminen pojilta ikinä yhtä luontevasti ja omatoimisesti tapahdu kuin tytöiltä :-(

  Kultsi ja Nelmi: Puuhommat on meillä ihan pop! Onneksi puuvajassa on nykyisin jo portti. Aiemmin sieltä käytiin ihan omatoimisesti hakemassa polttopuita, joita sitten leviteltiin pitkin pihaa... Olisivat edes tuoneet terassille asti, niin olisi oikeasti ollut jotain hyötyäkin ;-)

  VastaaPoista