torstai 11. joulukuuta 2008

Tuskien taival

Bode lähti tiistaina mukaan hakutreeneihin - vastahakoisesti kuten yleensäkin, mutta sillä erotuksella, että tällä kertaa sillä tökki ihan koko treenien ajan. Normaalisti se reipastuu treenipaikalle päästyämme ja vain varsinainen lähtö on se maailman kauhein asia.

Ensimmäinen äijä oli vieras, joten kiertelyn, kaartelun ja välinpitämättömyyden ymmärsin - sitähän se usein tekee vieraiden ihmisten kanssa. Noin miljoonannen lähetyksen ja maalimiehen kutsujen jälkeen meni lopulta luo ja sai palkkansa.

Toinen maalimies oli tuttu, mutta eipä tahtonut herra lähteä nytkään matkaan. Lopulta kävimme liinassa hakemassa hajun, palattiin keskilinjalle ja uusi lähetys. Kissanviikset se mihinkään lähti :-( Ei muuta kuin koira autoon miettimään, mitä oltiinkaan tekemässä.

Pari muuta koiraa otettiin siinä välissä ja sitten oli taas Boden vuoro tulla kokeilemaan josko nyt huvittaisi hommat. Maalimies meni samaan piiloon ja Boden kanssa käytiin taas liinan kanssa pyörähtämässä lähistöllä hakemassa haju ja palattiin lähelle keskilinjaa. Lähetys, koira palasi pienen kaarroksen jälkeen, uusi lähetys ja koira palasi taas miltei saman tien... Sitten sain käskyn: "Nyt lähetät sen niin, että pysyt itse ihan liikahtamatta lähetyksen jälkeen!"

Lähetin pojan uudestaan ja hetken päästä oli pakko ottaa edessä oleva jalka toisen viereen, kun asento oli vähän paha... ja koira palasi. "Enkö minä just sanonut, ettet hievahdakaan!" Ei tarvinnut kuin vaatteet vähän kahahtaa, niin herra kääntyi ja palasi luokseni. Vielä yksi lähetys ja tällä kertaa katsoin, että jäin sellaiseen asentoon, ettei tarvinnut liikahtaakaan. Ja wau, Bode meni maalimiehen luo! Ihan itse ja erikseen pyytämättä!

Jestas että oli taas vaikeaa. Olisi ihan kiva tietää, mitä tuon epelin päässä oikein liikkuu. Miksi sille nyt riitti pientäkin pienempi ja tahaton ääni luoksetuloon, kun välillä saan huutaa pää punaisena eikä korvaansa lotkauta? Noh, ei auta muu, kuin yrittää keksiä jotain millä sen saisi innostumaan hommasta tai sitten pidetään vähän pidempi tauko hakuilussa ja katsotaan tuottaisiko se tulosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti