tiistai 4. maaliskuuta 2008

Koirakuvat-viikkohaaste: haju

Kerrankin olen ajoissa liikkeellä ja osallistun jo heti ensimmäisenä päivänä koirakuvat-viikkohaasteeseen enkä vetkuttele viime tippaan, kuten yleensä! :-D
Jos ei näin isolla nenällä haista hyvin, niin millä sitten? ;-)
(lokakuu 07)


Haasteen aiheena on tällä kertaa haju ja siitä tulikin heti mieleeni Boden iiiso nenä, joka tuppautuu ihan joka paikkaan ja jolla kelpaa kyllä kieltämättä haistella! ;-) Mutta koska edellisen viikon haasteen teema jäi mulla "päälle", niin kaivoin vain muutaman vanhan kuvan koneen sisuksista (ja noh, yhden kuvan sentään skannasin)... Toivotaan, että laiskuus olisi seuraavaan haasteeseen mennessä jo vihdoin tiessään tai helpottanut ainakin sen verran, että saisin vihdoin viimein edes muutaman uudenkin kuvan näytille.
Mitä oot syönny?
Kyselee Wiltsu ja haistelee Missun suupieliä tarkistaakseen, ettei Missu vaan ole saanut salaa mitään herkkuja.
(huhtikuu 06)


Wiltsu haistaa herkästi ruuan ja kaiken syötäväksi kelpaavan (siis Wiltsun mielestä). Vielä jokin aika sitten siltä ei ollut mikään kaapin ulkopuolella oleva syötävä turvassa. Pisteli kerran jopa tiskipöydälle hetkeksi vartioimatta jätetyn viinirypäletertun rankoineen päivineen poskeensa... Onneksi se nykyisin jo tietää ja uskoo, ettei kuole nälkään, vaikkei ihan kaikkea haistamaansa ruokaa yrittäisikään napata.

Missun nenäharrastuksiin taas kuuluu lumihankeen kaivautuminen. Tai kuului silloin, kun lunta vielä täällä tavattiin :-( Tänä talvena ei lunta ole riittävästi maahan jäänyt, että harrastusta olisi voinut jatkaa. Normaalisti Missulta häviää vain kuono-osa lumeen, joskus lähes koko pää, mutta muutaman kerran on meinannut hävitä koko koira lumen alle, kuten alla olevasta kuvasta voi nähdä.


Pellolla tuli lumen alta joku niin kiinnostava haju, että Missu päätti kaivautua vaikka Kiinaan asti hajunlähteen löytääkseen... vain pylly näkyy enää maanpinnalla. (maaliskuu 00)

7 kommenttia:

 1. Kyllä Koiraeläimen kirsun on tosiaan syytä olla jättimallia, että sillä saa nuuskuteltua ja nuohottua kaikkia kiinnostavat hajut! Hippa harrastaa meillä myös tuota toisten hurttien suupielien haistelua. Tapa josta toiset koiramme eivät oikein innostu, mutta ne ei raaski sanoa Queen-Hipalle ei ;-)

  VastaaPoista
 2. Luulisi noilla nenillä nuuskuttelunkin onnistuvan ;)

  Hauska tämä alimmainen kuva, missä koiruus on menossa maan alle kokonaan! Kaikkea ne hyvät hajut teettävätkin! :D

  VastaaPoista
 3. Boden nenä voisi kyllä olla aavistuksen pienempää mallia, jospa sitä ei sitten tarvitsisi välttämättä tunkea ihan joka paikkaan ;-) On meinaan aika vaikeaa välillä, kun yrittää jotain tehdä ja yksi iso nenä on jatkuvasti tiellä...

  Isäntä joutuu hakeutumaan pihan ulkopuolelle hommiin, kun esim. puita pihan puolella pilkkoessaan saa jatkuvasti olla työntämässä nenää syrjemmälle ja aina se vaan yrittää tulla halon ja kirveen väliin :o Ja jääkaappiahan ei nyt tietenkään voi avata ilman, että sinne tunkeutuu oman käden lisäksi myös yksi kappale (vähintään) neniä ;-)

  Onneksi muiden koiruuksien nenänkäyttö on vähän maltillisempaa ;-)

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo kuva missä haukut haistelevat toisiaan, kaksi ihanan karvaista otusta. Ai se olikin peppu tuossa lumikuvassa. :o)

  VastaaPoista
 5. Voi mahoton, hauska lähikuva nenusta! :) Ja voihan hah tuolle viimeiselle kuvalle! :D Siinä kyllä tosiaan näyttää siltä, että koira on paraillaan kaivautumassa Kiinaan. Hauska! :D Semmosta se on kun nenä vie, siinä ei koira muutakuin vikise ja mene perässä. ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvin ollaan hajuilla täälläkin! Hauska kuva tuo alin, miten svälle se loppujen lopuksi kaivautui?

  VastaaPoista
 7. Labralandia: En jaksanut jäädä odottelemaan aikooko se oikeasti Kiinaan asti, vaan palasin siinä pellon laidalla olevalle mökillemme. Missu ei korvaansa lotkauttanut, kun yritin saada sitä lopettamaan touhuaan, mutta aikansa kaivuuhommia jatkettuaan, tuli perässä mökille.

  Rasittavia mokomat, kun niillä katoaa välillä kuulo ihan kokonaan...

  VastaaPoista