maanantai 8. helmikuuta 2010

Kettu Repolainen ja muita metsäneläimiä

Harmittaa, kun ei pysty pitämään jatkuvasti kameraa käsissään. Jokin aika sitten pölyjä pyyhkiessäni satuin vilkaisemaan keittiön ikkunasta ulos ja Kettu Repolainenhan se siinä. Käveli kaikessa rauhassa lammen reunalla, hyppäsi ojan yli ja kiipesi ylös Peten autopaikalle päin. Oli muuten iso. Ei tainnut olla kettutyttö, joita Wiltsu kattoterassiltaan tiirailee ;-) Ja ei, en nähnyt harhoja, niin lähellä ikkunaa se oli, että hämärämmälläkin sen olisi tunnistanut, saati sitten puolenpäivän aikaan, kun näkyvyys oli hyvä.


Wiltsu vahtii ikkunassa näkyykö kettutyttöjä.

Eipä ollut taas vähään aikaan näkynyt metsäneläimiä. Hirviä ei ole enää aikoihin näkynyt ollenkaan - ne on varmaan tapettu täältä  jo sukupuuttoon eikä jäniksiäkään näy kuin hyvin harvoin. Mutta keväällä, ennen kuin puihin puhkesivat lehdet ja heinä kasvoi korkeaksi, näkyi valkohäntäpeuroja ja supikoiria muutamaankin otteeseen ihan tuossa lammen lähistöllä. Varmaan niitä tuossa metsikössä edelleenkin liikkuu, vaikkei kevään jälkeen ole vilaustakaan näkynyt. Ja nyt on niin paljon lunta, ettei oikein viitsi lähteä rämpimään ja katsomaan, näkyisikö siellä jälkiä.

Lintuja - isoja sellaisia - on näkynyt enemmänkin. Äskettäin nähtiin joku pöllö nököttämässä puunoksalla. Siitä se syöksyi alas ja hetken päästä jatkoi matkaansa. Sen verran kaukana se kuitenkin oli, ettei nähty, onnistuiko se saamaan saalista vai miksi syöksyi yhtäkkiä niin vauhdilla alas.
Koukkunokka värjöttelee karmeassa kaatosateessa sähkölinjan päällä


Taisi olla joskus viime keväänä, kun näin isohkon linnun värjöttelemässä sähkölinjan päällä. Satoi aivan kaatamalla, mutta hain kiireesti kameran ja toivoin, että kuvasta saisi jotain selvää. Zoomasin minkä kamerasta lähti, mutta liian kauas se silti jäi. Muutama satakertaiseksi kun kuvaa suurensin tietokoneen ruudulla, niin selkeästi näkyi linnulla koukkunokka, vaikka kuva muuten menikin ihan rakeiseksi. Mutta mikä lintu on kyseessä? Olen todella huono tunnistamaan lintuja, joten en uskalla lähteä edes arvaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti