torstai 9. lokakuuta 2008

Oho, lattia lainehtii

Eilen illalla istuin pöydän ääressä telkkaria katsomassa, jalat oli nostettuna tuolille ja kengät tuolin vieressä lattialla. Bode kävi siinä moikkaamassa ja hetken päästä hoksasin, että sillä oli "pahat" mielessä. Liikkeet olivat hyvin hitaat ja hiipivät. Tiesin varmuudella, että nyt lähti mun kenkä... Oikeassa olin. Ensin Bode hyppäsi kengän kanssa nojatuolille ja siitä siirtyi vakipaikkaansa eteisen nurkkaan.

Ei siinä vielä mitään, vastaavaa on tapahtunut usein aiemminkin. Tällä kertaa vain olisin halunnut, että se myös toisi kengän takaisin. Lattiat ovat jo niin vietävän kylmät, ettei viitsisi sukkasillaan yhtään kävellä. Aikani hoin "Tuo tänne!" ja katsoin Boden hölmistynyttä ilmettä "En ymmärrä." Kunnes se viimein otti kengän suuhunsa ja minä riemuissani hoin entistä kiivaammin.

Siitä seurasi, että Bode alkoi tappaa kenkää (mitä se ei normaalisti tee) ja Missu päätti hoitaa homman, kun Bodesta ei siihen ollut. Missu tosin otti lähimmän "irtonaisen" esineen - vesikupin - suuhunsa tuodakseen mulle edes jotain. En tiedä säikähtikö Missu enemmän Peten älähdystä vai sitä, että vettä läikkyi pitkin ja poikin. Vesikuppi kuitenkin putosi nopeasti suusta ja lattialle levisi iso lammikko.

En ymmärrä mikä vimma Bodella on napata kenkiä, hanskoja, sukkia yms. yms. Ei se niille yleensä (enää nykyisin) mitään tee. Käy vain maate aarteensa viereen. Täytyykin taas yrittää ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa aktiiviset harjoittelut miten tuodaan - ainakin ryöstetyt - esineet takaisin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti