torstai 16. lokakuuta 2008

Rutiinien orja

Tänä aamuna Bode esitteli pitkästä aikaa hammasrivistöään matalan murinan säestyksellä. Oma oli virheeni. Pojat olivat aamulla keskenään ulkona, vaikka normaalisti lasken Wiltsun heti sisälle, kun se on aamupissan tehnyt. Nyt jätin siis molemmat ulos.

Bode tuli ensimmäisenä sisään oven avattuani ja juoksi suoraan keittiöön ruokaa odottamaan. Wiltsu tietysti kiireesti perässä, jolloin Bode kääntyi ympäri ja ilmoitti, ettei Wiltsulla ole mitään asiaa keittiöön. Eikä ollutkaan, mutta kun Wiltsun piti päästä kulkemaan keittiön sivuitse mennäkseen omaan huoneeseensa odottamaan ruokaa.

Onneksi tilanteesta ei kehittynyt sen kummempaa. Minä ärähdin, jolloin Bode kääntyi pois ja Wiltsu kiepsahti myös ympäri. Boden siirryttyä enemmän keittiön puolelle, pääsi Wiltsu rauhassa tulemaan vierelläni omaan huoneeseensa.

Rutiinit ovat Bodelle hurjan tärkeitä. Kun kaikki sujuu aina samalla tavalla, niin ongelmia ei kovin helposti pääse syntymään. Tämä aamu osoitti sen taas selkeästi.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa tutulta... Onneksi koirat eivät alkaneet tappelemaan. Meidän koiristamme Hippa-göötti on sitä mieltä, ettei nuorimmalla koiralla (Poppanen, belginarttu) ole mitään asiaa samaan huoneeseen, jos siellä on jotain syötävää tai jos joku ihminen vaikka rapsuttaa Hippaa. Rähinöitä tytsyillä ei ole onneksi ollut - koputtaa puuta - koska arvojärjestys on niin selvä. Poppanen tyytyy osaansa.

    VastaaPoista
  2. Joo, on toi välillä vähän vaikeaa :-( mutta kun onneksi tietää vaaranpaikat, niin niihin on helppo varautua eikä vahinkoja pääse kovin usein tapahtumaan (kop kop).

    VastaaPoista