maanantai 22. lokakuuta 2007

Ei näy nivelrikkoa!

Tänään käytiin näyttäytymässä eläinlääkärille Haminan Marvetissa Missun ja Wiltsun kanssa. Missulta tutkittiin oikeaa etujalkaa ja Wiltsulta otettiin maksa-arvojen kontrolli.

Aluksi esiteltiin Missun liikkeitä. Vain hyvin pientä ontumista oli nähtävissä. Eläinlääkäri piti kyynärpäätä taivutuksissa jonkin aikaa ja heti perään uusi näyte liikkeistä, nyt ontuminen oli jo todella selvää. Toimenpidehuoneessa lääkäri kävi koko jalan läpi, ei tuntunut mitään normaalista poikkeavaa, myös liikeradat olivat normaalit. Kyynärpäätä koukistettaessa kipu tuntui selkeästi (koko koira jäykistyi).

Röntgenkuvassa ei näy muutoksia luustossa, mutta koska ongelma on niin selvästi nivelessä, saa Missu nyt Cartrophen-pistoksia kuukauden verran ja lisäksi alkuun kipulääkettä. Katsotaan josko niistä olisi apua. Toinen mahdollinen vaihtoehto on luusyöpä :-( Toivottavasti ei ole sitä! Täytyy tarkkailla mahdollista kipukohtaa - ja varoa painelemasta niin aktiivisesti, etten itse saa sitä aiheutettua liiallisella varmistelulla :o

Samalla reissulla otettiin vihdoin viimein Missusta verinäyte dna-pankkiin lähetettäväksi. Wiltsun näytehän on jo lähetetty aikaa sitten. Enää on jäljellä Bode ja sitten on koko meidän jengi "talletettuna pankkiin" :-)

Nälkiintyneet pikkuressukat

Ihme ja kumma, aamu sujui ongelmitta, vaikkei jengi saanutkaan aamuruokaa. Olivat reppanat niin hämmentyneitä, etteivät ymmärtäneet nostaa meteliä ;-) Ruokailu venyi lopulta peräti neljään asti, kun lääkärissä meni sen verran kauan aikaa. Noh, iltaruoka tulee sitten myös reilusti normaalia myöhemmin.

Ja Bode ylitti itsensä, jihuu! Poika oli ihan yksin kotona lähes kolme tuntia, kun kävin vanhusten kanssa lääkärissä, eikä se ollut tehnyt mitään tuhoja! :-D Vähänkös olen ylpeä ja tyytyväinen!

Nuori tytönhupakko

Tänä aamuna sai Bode liikuntaa oikein kunnolla. Missu intoutui jahtaamaan sitä ihan todenteolla. Bode joutui kertaalleen jopa hyppäämään aidan yli, että sai hetken huilata, ennen kuin palasi takaisin pihanpuolelle jatkamaan takaa-ajoleikkiä.

Laukatessa ei jalka näyttänyt vaivaavan Missua yhtään, mutta heti siirtyessä raviin, alkoi ontua :-( eikä lopussa enää varannut jalanpäälle paikallaan seisoessaan. Muutamaan otteeseen mietin, pitäisikö viheltää peli poikki, ettei se ole kohta ihan raatona, mutta annoin mennä. Oli mamin mussukka niin onnellisen näköinen, etten raaskinut rauhoittaa tilannetta. Ja Bode tykkäsi myös. Se jatkoi juoksenteluaan vielä senkin jälkeen, kun Missu alkoi jo väsähtää.

Missu saa välillä hauskoja kakarakohtauksia :-D Eilen illalla se kanniskeli pyrrien erkkarissa arpajaisista voitettua tossua ja esitteli lelua onnellisena. En muista milloin viimeksi sitä on lelut kiinnostaneet. Kepit kyllä, mutta siis ihan oikeat lelut.

2 kommenttia:

  1. Toivotaan,että Missun vaivat helpottaa lääkeillä ja ovat ihan vanhuusvaivoja,eikä mitään vakavaa. Mielihän sillä on vielä tosi virkeä. =0)

    VastaaPoista
  2. Joo, mieli on Missulla tosi virkeä. Ja nyt kun ilmat ovat selkeästi viilenneet, niin Missukin on kuin eri koira, etenkin aamuisin leikittää kovasti :-D
    Toi luusyöpä pelottaa kyllä. Missun velihän kuoli siihen :-( Toivottavasti ei ole sitä ja toivottavasti pistoksista on apua!

    VastaaPoista