tiistai 16. lokakuuta 2007

Ilmastointiteippiä, kiitos!

Bode suoriutui kolmannesta jäljestään erinomaisesti. Ohjaaja sen sijaan tyri jälleen kerran ja pahasti :-(

Tein tällä kertaa vain hyvin lyhyen jäljen, kun päivä oli taas hurahtanut ihan huomaamatta enkä halunnut lähteä kovin hämärällä enää metsään. Ihan hyvä, eipä tullut kiusausta antaa jäljen vanhentua liian kauaa. Koiraa hämäryys tuskin haittaisi juurikaan, mutta minua sitäkin enemmän.

Alku meni hyvin. Bode hoiti hommansa jo ennen varsinaisen jäljen alkua. Kaarsi nimittäin tieltä metsään juuri siinä kohdassa, missä olin itsekin mennyt jälkeä tehdessäni. Minä olisin ajatuksissani marssinut vielä tietä eteenpäin, joten on se hyvä, kun koira tietää mitä ollaan tekemässä... ei tarvi ohjaajan olla niin hereillä aina ;-)

Fiksu koira, tyhmä ohjaaja

Reippaasti yli puolet jäljestä sujui erinomaisesti, ei mitään ongelmaa! Ei meillä kummallakaan ;-) Loppupätkällä oli 90 asteen kulma, minkä Bode hoiti myös täydellisesti, mutta ohjaaja ei. Koira osaa kyllä, sen sijaan ohjaaja otti ja tyri pahanpäiväisesti. Saisinko ilmastointiteippiä suuni eteen, kiitos! Mikä ihme sai mut siinä kulmassa perässä tullessani huomauttamaan, että yksi nami jäi? Mitä väliä sillä on? Bode oli kääntynyt kulmasta just oikein ja oli jatkamassa jälkeä juuri niin kuin pitikin. Ja minä mokaan oikein urakalla avaamalla suuren suuni.

Totta kai Bode kääntyi ympäri, tuli takaisin ja poimi maahan jääneen namin. Ja lähti sen jälkeen väärään suuntaan. Tietysti! Ainahan se, että olen kutsunut sen takaisin jostain, tarkoittaa sitä, että haluan matkan jatkuvan johonkin muuhun suuntaan. Sain sen kuitenkin palaamaan takaisin jäljelle, mutta loppupätkä oli sitten vähän hakemista. Bode varmisteli koko ajan, että ollaanko nyt menossa sinne, minne haluan. Onneksi oli enää ihan lyhyt pätkä vain jäljellä. Kyllä sieppaa oma tyhmyyteni. Ajatteleminen olisi sallittua ja erittäin suotavaa.

Ensi kerralla täytyy muistaa pysyä ihan hiljaa vaikka mikä olisi! Onkohan ihmisille olemassa puherajoittimia, jotain samantyylisiä kuin koirien haukunrajoittimet? Vai toimisikohan haukunrajoitin omassa kaulassa... pitäisiköhän kokeilla..? Ehkä se ilmastointiteippi olisi kuitenkin helpoin ja varmin ratkaisu. Tai sitten pitäisi hankkia jostain koiralle parempi ohjaaja :-(

2 kommenttia:

  1. Eiköhän se koirien haukunrajoitin voisi sopia? Se olisi joskus kyllä tosi paikallaan.. Muu perhe voi olla sitä mieltä,että vaikka muussakin tilanteessa kuin koiratouhuissa.=0)

    VastaaPoista
  2. Täytyy jotain "hiljennysmetodia" kyllä kokeilla, kun tuossa viikolla joku päivä jälki tehdään. Ei voi välillä kuin ihmetellä, miten tyhmä sitä osaakaan olla :-(

    VastaaPoista