tiistai 16. lokakuuta 2007

Pissapojat

Nyt alkaa olla jo korkea aika tehdä jotain muutoksia aamutoimissa. Missu ja Bode kisailevat ja riehuvat joka aamu odottaessaan, että valun rappuset alas päästämään herrasväen ulos. Wiltsu säestää haukkumalla ja hyppien yksiönsä porttia vasten. Vielä ei ole mitään hajonnut, ei edes tärykalvoni, mutta jotain pitää tehdä, ennen kuin käy huonosti.

Tänä aamuna sain taas lisää harmaita hiuksia. Laskin - kuten normaalistikin - Missun ja Boden ensin ulos, ettei Wiltsun ja Boden välille tule ahtaissa tiloissa sotaa kun kaikki käyvät ylikierroksilla. Bode jäi tuttuun tapaansa odottamaan terassin eteen, koska Wiltsu tulee ulos. Bode ei anna Wiltsulle hetkenkään rauhaa aamuisin. Ei edes pissalla saa yksin käydä, vaan koko ajan pitää olla louskuttamassa toisen korvanjuuressa.

No kun mua just nyt pissattaa...

Minä rähjään Bodelle, että anna Wiltsun olla ja Missu säestää. Tänään Bode säntäsi Wiltsun perässä terassille ja Missu tuli rähisten siihen: "Kuuntele mitä sulle sanotaan!" ja ahdisti Boden auki olevaan ulko-oveen kiinni. Bodelta tuli tietysti hädissään pissat ulko-oveen - ja sisäpuolelle tietenkin :-[ Hetken mulla kesti ennen kuin tajusin mitä tapahtuu. Nappasin Bodea hännästä ja ilmoitin, että pissat tehdään pihalle. Menihän se terassilta alas, mutta ei ihan pihalle asti, vaan lorotti loput alimmalle rappuselle :-(

Kyllä kiehutti. Ja edellisenä päivänä koko jengi oli keskenään alakerrassa, kun itse olin ylhäällä niin eiköhän Wiltsu ollut sinä aikana tehnyt merkit keittiöön... Mikä noilla pojilla on, kun pitää lorottaa jatkuvasti paikkoihin, mihin se ei ole sallittua?

Ratkaisuja?

Olen jo jonkin aikaa miettinyt sellaista ratkaisua, että Bode odottaisi sisällä sen aikaa, kun Wiltsu ja Missu käyvät ensin aamupissalla. Sitten vasta Bode pääsisi ulos, kun Wiltsu tulee takaisin sisään. Nyt olisi ihan hyvä, jos olisi erillinen keittiö (vaikka tupakeittiöstä kovasti tykkäänkin) tai joku muu huone alakerrassa, mihin Boden saisi teljettyä siksi aikaa. Vessa on tietysti yksi vaihtoehto, mutta siihen pitää saada joku lukitussysteemi. Vaikka hakanen nyt ensihätään. Täytyy laittaa viritelmät huomisaamua varten valmiiksi.

Aamuruuan jälkeen kaikki onkin jo ihan toisin. Ei ole enää ongelmia koko jengin olla keskenään pihalla. Se on vain se hetki heti aamulla, kun kaikki ovat onnellisia uuden päivän alkamisesta ja käyvät niin kovilla kierroksilla, että ongelmia syntyy. (Toivottavasti koirienhoitaja selviää mun Brysselin reissun aikana perjantaiaamuna ajoissa töihin... :o )

Wiltsun merkkailuihin sisällä ollessa on helppo ratkaisu: herra on omassa yksiössään. Se ei merkkaile omassa yksiössään ollessaan tai jos minä olen myös alakerrassa. Aina välillä kotona ollessani yritän kuitenkin, jos sen voisi jättää samaan huoneeseen muiden seuraksi. Eipä se tosin näytä yhtään huonoa tykkäävän yksiössä olostaan, päinvastoin oikeastaan, pyytää useinkin päästä sinne.

Bodesta jo aikuinen?

Jotain hyvääkin sentään. Oltiin eilen Missun kanssa mummolassa käymässä ja kotiin tullessani hirvitti, kun muistin, että olin unohtanut laittaa tuolit sohvan suojaksi. Iloinen yllätys: Bode oli antanut sohvan olla ihan rauhassa. Yhtään ei ollut repinyt eikä tuhonnut sohvaa ja kaikki oli muutenkin kunnossa! Olisikohan siitä tulossa jo aikuinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti